Fazla Kilolar Hakkında..

Fazla kilolar yıllardır insanların başına bela olmuştur.Diyetler,egzersiz programları,kalori hesapları...Bütün bunlar daha iyi görünmek,fazla kilolardan kurtulmak için yapılan ama doğru yapılmadığında kilo verdirmek bir yana ,sağlığınızı riske atan faktörler olabilmektedir.İşte bu yüzden sizi sitemizi gezmeye,doğru diye bilinen yanlışları öğrenmeye davet ediyoruz.

Kilo Verme İle İlgili Temel Terimler
Evet,yazımıza devam ederken sizlere kilo verme sürecinde sık sık duyacağınız terimleri açıklamak istedik.
Karbonhidrat:Genelde duymuşsunuzdur.Diyete başlandığında ekmek azaltılır.Ekmeğin azaltılmasının sebebi bol miktarda karbonhidrat içermesidir..
  Karbonhidrat vücudun yapısına katılmayan,fakat vücut için 1 numaralı enerji kaynağıdır.Monosakkaritler(tek şekerliler),Disakkaritler(İki şekerliler) ve Polisakkaritler(Çok şekerliler) olmak üzere üçe ayrılır.Karbonhidratın fazla alınması vücutta depolanmasına bu da doğal olarak fazla kiloya sebep olmaktadır.

Kalori:Besinlerin yakılması ile açığa çıkan enerjidir.Yüksek kalorili gıdalar(kızartma vb.) çokça tüketilirse vücudun kalori ihtiyacı geçileceğinden besinler enerjiye dönüşmeden  fazla kilo olarak depolanacaktır.

Yağlar:Yapıtaşları yağ asitleri ve gliserol olan vücudun 2.dereceden enerji kaynağıdır.İki çeşidi vardır;Hayvansal yağlar,Bitkisel yağlar.Fazla yağlı yiyecekler tüketilmesi,kilo alınmasına,ilerleyen dönemde de kalp ve damar rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.Biz Türk'ler yemekleri yağlı sevdiğimiz için kolesterolüm yüksek diyen birçok kişi tanıyor olmamız çok normaldir :)

Yazımızın sonuna doğru gelirken sizlere kilo verme sürecinde her türlü bilgiyi sunmaya gayret göstereceğiz.Daha kaliteli bir yaşam için fazla kilolardan kurtulmak şart..
Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere..

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Hızlı Kilo Verme Yolları © 2012 | Designed by

Burak Kapan |Tüm Haklar Saklıdır.